Skip to content
Hero mobil bild

Välkommen till

Hero logo

Öppettider

Måndag-Fredag06.30 - 18.00
Lördag10.00 - 14.00
Söndag10.00 - 14.00

Öppet idag mellan 06.30-18.00

Kontakt

Retortgatan 3, 721 30 VÄSTERÅS

Telefon:021 150770

Om oss

Öbergs är din färghandlare i Västerås och vi vill vara den bästa leverantören för att skapa hemtrivsel. Med stark betoning på idéer och inspiration har vi ambitioner att ta hand om och inspirera dig och hela Västerås till nya tankar om färg, tapeter och golv. Varmt välkommen till vår butik.

Vi inreder i kubik!

Vi på Öbergs inreder i kubik. Förutom färg & tapeter är vi en inspirerande möbel och inredningsbutik. Vi väljer ut våra varumärken och produkter med stor omsorg. Här hittar du en blandning av såväl mindre designers så som stora välkända leverantörer och produkter så som Verner Pantons klassiska Flowerpot, LIttle Petra och danska klassiker från bland annat Eilertsen.
Besök vår möbelkatalog innan ditt besök i butiken

Färg och form i 123 år

Sedan starten 1896 går en klar röd tråd genom vår historia; stoltheten i ett gott, tidlöst hantverk med ett extra öga för form och färg. När du besöker oss vill vi göra allt för att underlätta för dig. Vi har utbildad personal för både estetisk och teknisk rådgivning, vi har en Stilguide som hjälper dig att välja stil, en kundklubb med personliga erbjudanden och mycket annat. Allt för att göra det enklare och mer inspirerande för dig att göra dina val. Här nedan hittar du - helt osorterat - saker vi gillar, saker vi hjälpt till med och sånt som vi tror kan väcka dina egna tankar och idéer.

Hero mobil bild

Några av våra inredningsuppdrag

Vi har fått förmånen att arbeta med många olika inredningsprojekt av olika storlek, typ och budget. Gemensamt för samtliga är beställarens ambition att skapa en karaktäristisk och härlig miljö som passar sitt syfte. Här är ett par av våra projekt:

Restaurang Adam Oliver i Västerås: En modern asiatisk restaurang med skandinaviska influenser. Här fick vi hjälpa till med allt från konceptutveckling, byggritningar till att sista detaljen var på plats.

Sekelskiftesprojektet: Inredningsuppdrag där fick vi hjälpa till med att fylla lägenheten med möbler och styling.

Officershuset: Inredningsuppdrag i Västerås där vi fick hjälpa till med färgsättning och inköp av möbler för att bibehålla Officershusets särskilda karaktär.

Före & Efter

Vi hjälpte till med en lägenhet i centrala Västerås, fotograferade lite före och efter - och slås av hur färg och form kan förändra allt.

Vardagsrummet med sin sneda vinkel krävde lite extra (före)tanke. Till höger ser ni hur det blev till slut.

Golv är vitoljad fiskbensparkett, väggarna i Pure Original kalkfärg, bruten i kulören S3502-G. Soffan är ett loppisfynd.

Entréhallen fick gå från slitet vitt till det elegantare mörka.

Tapeten heter Pimpernel, från William Morris. Hallen öppnar upp mot whiskeyrummet längre in.

Slutet av hallen blev ett whiskyrum målad i en helmatt färg, kulör S6010-G30Y

Köket gjordes om helt och hållet

Stora rektangulära kakelplattor fick dominera och kompletteras med mörk köksinredning.

Här har vi ångat på ordentligt.

Steam Hotel i Västerås. Ett spektakulärt hotell inrymt i ett 18 våningar högt och drygt 100 år gammalt ångkraftverk. Vi på Öbergs fick vara med som leverantör av produkter när allt byggdes om. Det blev en helt annan värld med en ny spännande historia. Vi lovar. Testa! Läs mer på steamhotel.se

Hero mobil bild

Efter 120 år blev vi nominerade till Svenska Designpriset.

2016 firade vi vårt 120 års jubileum. Vi firade lite extra genom att göra en bok om vår historia. Den blev närmare 200 sidor - och nominerades till Svenska Designpriset. Gissa om vi blev stolta!

Innan vi rusade vidare, ville vi stanna upp och blicka tillbaka, bland kvarlämnade faksimiler och i arkiv. När vi samlade vår historia ser vi hur Öbergs överlevt två världskrig, stadsbränder och finanskriser.

Men andan, och de drivkrafter som vår grundare Johan Öberg lämnade efter sig, lever kvar. Genom Öbergs historia går en röd tråd: stoltheten i ett gott, tidlöst hantverk med öga för form och färg. Detta goda hantverk vet vi går från generation till generation.

Marknadsföring ligger oss varmt om hjärtat - men på ett hjärtligt sätt.

"Det är ett sätt att marknadsföra Öbergs internt, att tänja gränserna med tokiga idéer".

Så sade Tommy Schiller om Öbergsölet från 2016. För ett varumärke som formats och utvecklats under 120 år finns få begränsningar. Allt ligger i namnet och vad det utstrålar, personliga relationer och intryck från kunder och samarbetspartners. Ett gott renommé rymmer färg, möbler och öl.

Inredningshjälpen - för att hitta den röda tråden

Oavsett vad du behöver hjälp med; val av tapeter, kulörer till enstaka rum eller kompletta förslag till utformning och inredning av hela hem är du alltid välkommen till oss. Med inspiration och rådgivning gör vi det enklare för dig att göra ett tryggt val utan några som helst bekymmer. Klicka och läs mer om vår tjänst Inredningshjälpen.

Träffa våra diplomerade Färgsättare

Via NCS Colour Academy har vi utbildat våra medarbetare för att underlätta ditt val av kulörer, mönster och material när det är dags att göra om. Välkommen att kontakta oss så visar vi hur ditt hem kan omvandlas med färg, form och möbler. Här listar vi våra favoritstilar.