0
VARUKORGEN

Träolja

Det finns hundratals produkter av träolja att välja på. Avgörande är att göra en regelbunden, helst en gång per år, och klok behandling med bra kvalite på oljan - då kan träet klara sig nästan hur länge som helst. Många träoljor innehåller stor andel lacknafta vilket inte är bra. Alcros Träolja och Ädel Träolja är en miljöanpassad, specialbehandlad linolja med tillsats av vattenavvisande medel. Behandlingen gör träet fräscht och vattenavvisande och skyddar mot uttorkning och sprickbildning.

  • Alcro Träolja tränger djupt ner i virket och ger en fräsch vattenavvisande behandling som motverkar uttorkning och minskar uppkomsten av torrsprickor. För årlig behandling av trä utomhus, använd ej på hårt trä till exempel teak och ek. Oljan är miljöanpassad.
  • Ädel Träolja med UV-skydd, speciellt framtagen för ädelträ, till exempel teak och ek. Extrem god förmåga att tränga ner i träets porer. Ger en fräsch och vattenavvisande yta, skyddar mot uttorkning och sprickbildning. Ädel är svagt brunpigmenterad.
  • Ädel Blank Trälack är en blank, vattenavvisande, fyllig och lättstruken klarlack för olika träslag utomhus. Mycket lämplig för teakdörrar och andra tropiska träslag. Är svagt brunpigmenterad. Inte lämplig på liggande ytor till exempel trätrall som ej skyddas av tak eller dylikt.