0
VARUKORGEN
1234-huset_1100x530px.jpg

Stugfärg

En halvmatt akrylatfärg för användning utomhus på trä. Optimal för vertikala ytor. Till horisontella ytor rekommenderar vi att istället använda Alcros produkter Bestå Fönsterfärg eller Modern Oljefärg. Nytt trä och fasader som är nedskrapade till rent trä stryker du först en gång med System Grundolja. Vi rekommenderar att måla Stugfärg i system med just System Grundolja och System Grundfärg. 

Steg 1, System Grundolja. Det här är en vattenburen olja som du använder på obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor. System Grundolja trä tränger väl in i underlaget, avvisar vatten och ger ett effektivt skydd mot angrepp från mögel, rötsvamp och blånad på trä ovan jord (användarklass 2 och 3). Behandlat trä får inte vara i kontakt med mark, eller utsättas för ständig vätning från regn, söt- eller saltvatten, och ska alltid övermålas.

Steg 2, System Grundfärg. En vattenburen alkydgrundfärg anpassad för målning av träfasader samt andra utvändiga snickerier.

Steg 3, Stugfärg. 

Steg 4, Bestå Fönsterfärg. Bestå Fönsterfärg är lättstruken och rinningssäker. Den täcker bra och ger en väderbeständig yta med god kulörhållning. Torktiden är mycket kort och fönstren kan stängas redan 4-6 timmar efter avslutad målning.